Trophy & Open Show

Senast uppdaterad

Undersidor

Svenska Bullterrierklubbens Trophy & Open Show

I augusti varje år avhålls Svenska Bullterrierklubbens Trophy & Open Show. Första gången var på Söderköpings Brunn 1979. Traditionen med denna inofficiella utställning, där klubben har en egen klassindelning, har fortsatt sedan dess.

Från 72 anmälda bullterrier1979 (vilket var fantastiskt då bullterriern på den tiden var en väldigt liten ras i Sverige) till nuvarande anmälningssiffror på över 200 hundar visar medlemmarnas uppskattning av denna årliga utställning, arrangerad av SvBtk. Miniatyrbullterrierns förekomst i Sverige var i början oerhört sällsynt, och rasen visades vid några enstaka tillfällen på Open Show under 80-talet. Först 1996 ökade antalet och ca 4-5 miniatyrer var anmälda. I dagsläget utgör antalet miniatyrer ca ett 60-tal på Open Show.

Betydelsen av Open Show är stor ur många aspekter. Inte bara för att utställningen är en tävling, där vi visar trevliga och vackra bull- och miniatyrbullterrier, utan främst för att vi alla har roligt!

Traditionen bjuder att alla som kan gå och stå ska komma till Trophy & Open Show. Det är inte viktigast att vara vackrast och bäst utan ALLA är välkomna. Det ger också Svenska Bullterrierklubben en unik möjlighet att inventera hunduppfödningen i Sverige.

Utställningen bjuder också på en fantastisk möjlighet för nya eller blivande köpare av våra raser att etablera kontakter, och träffa såväl andra hundar som andra ägare och uppfödare. Här har mången lång vänskap påbörjats.

Förutom Open Show, där alla hundar från en ålder av 4 månader till veteraner, bedöms av inbjudna specialdomare för raserna bull- och miniatyrbullterrier, har även SvBtk en Trophy Show. På vår Trophy Show får endast speciellt inbjudna svenskfödda hundar visas av båda raserna. I trettio år var antalet miniatyrer i Sverige för litet för att inbjudan till Trophy Show skulle vara möjlig. År 2010 var första året då även miniatyrbullterrierna presenterades i en Trophy Show, vilket alltid kommer vara väl värt att minnas! Du kan finna reglerna för Trophy Show här! Vår Trophy Show är mycket festlig och det är en stor ära att få sin hund inbjuden!

Uppfattningen är att en placering på vår Open Show och inbjudan till Trophyn, är vida överlägsen alla championtitlar och vinster man kan få för ”vanliga” domare på ”vanliga” utställningar.

Klubben har förstås anrika och evigt vandrande priser för bland annat BIR och BIS samt Trophyvinnare och Runner Up. Sedan år 2007 finns också den evigt vandrande Warmasterskålen i glas, som utdelas till årets BIS-vinnare. Warmasterskålen utdelas till minne av en av klubbens grundare, Gunnar Strömbert, som under sina år skänkte klubben av sin tid i form av många åtaganden i såväl styrelse som adjungerad ”ute på fältet”. Gunnar var mentor till många blivande uppfödare och delade frikostigt med sig till alla av sitt kunnande och sina kontaktnät

Var den årliga Trophy & Open Show avhålls annonseras om i god tid före utställningen, på hemsidan och i medlemstidningen Bullterriern.

Vi välkomnar er varmt till ett besök till vår Trophy & Open Show!

SVENSKA BULLTERRIERKLUBBEN

SvBtk grundades 1976 och syftet är att på olika sätt främja raserna bullterrier och miniatyrbullterrier.

VI ÄR ANSLUTNA TILL

Svenska Kennelklubben
Svenska Terrierklubben