Senast uppdaterad

Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund

Beskrivningen tar omkring 30–45 minuter och innehåller åtta olika moment. Syftet är att få en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer.

Det handlar bland annat om att möta främmande personer, att leka, att arbeta för att komma åt mat och att stöta på överraskningar. För alla hundar gäller att de måste ha fyllt 1 år, vara id-märkta och vaccinerade. Ägaren eller föraren måste vara medlem i en länsklubb eller i en specialklubb/rasklubb (SvTek/SvBtk)

Anmäl din hund! – Ju fler hundar som deltar desto bättre blir BPH som verktyg. Förhoppningen är att vi med hjälp av BPH lättare ska kunna avgöra vilka individer som utmärker sig positivt och som har de egenskaper som vi vill se hos våra hundar.

När man kommit upp i 200 starter på BPH så får rasklubben en analys för rasen som kan hjälpa klubben och uppfödarna i sina avelsmål och rasens utveckling. Miniatyrerna kom upp i över 200 hösten 2023 och vi kommer därför få en 200-analys under 2024.

Vill du se hur ett BPH går till så kan du söka på youtube eller facebook och se klipp. Det är roligt och givande, många skratt brukar det bli när man går med en bulle – de är ofta kreativa i sin “problemlösning”.

Läs mer om BPH hos SKK

Bullar kan även göra MH. Läs mer om Mentalbeskrivning på Svenska Brukshundklubben.

SVENSKA BULLTERRIERKLUBBEN

SvBtk grundades 1976 och syftet är att på olika sätt främja raserna bullterrier och miniatyrbullterrier.

VI ÄR ANSLUTNA TILL

Svenska Kennelklubben
Svenska Terrierklubben