Inlägg

6 SNABBA MED MIKAELA – BULL’S OF MIDGÅRD

Publicerad

av

Föder du upp Bullterrier, Miniatyr eller båda?

Jag föder upp Bullterrier i en liten skala här i den lilla staden Uddevalla. Miniatyr är något jag funderat på ett par år så jag får väl se vad jag gör av den tanken.

Nämn en anledning till varför du valde att föda upp rasen/raserna?

Bullterriern är något alldeles extra. Det är en ras som är lite lik mig själv, Glad, nyfiken, envis och ibland även tjurskallig, det är en rolig ras som bjuder på sig själv, jag som dessutom har många barn hemma är Bullterriern en fantastisk familjehund. Jag gillar utmaningar, inte de självklara, de här med att få lirka, tänka till, ge och ta för att få fram ett bra samarbete. Man kan ha många Bullterrier men den ena är inte den andra lik. Bullterriern kräver sin ägare och man måste va lite knäpp själv för att kunna äga en 😉

Jag föder upp i en mindre skala, just för att jag vill kunna vara med och utveckla rasen, tillföra men inte förändra, försöka avla så långt de går emot rasstandarden och den grund man som uppfödare har att förhålla sig till, sunda och friska individer är det man vill bidra med främst som uppfödare, men även exteriört är viktigt. Det är ett enormt arbete, många tankar och idéer som sätts i rullning, det är ju detta jag brinner för. Bästa junior -21 och bästa Bullterrier Hanne -22 är från min kennel, Bull’s of Midgård Ironman. Jag är såklart väldigt stolt.

Vad hette din första hund och vilken ras var det?

Min mamma köpte min första hund till mig, jag var väl runt 9-10 år, en blandrastik vid Naiomi, en schäfer, labrador och Borzoikorsning.

Vilken hund är/var din stamtik?

Min stamtik är tiken Power king Marilyn (Elsa) från Ungern. Hon har många bra kvalitér som hon lämnat efter sig, nu är hon 6 år gammal och ska inga fler valpar ha.

Färskfoder, torrfoder eller hemlagat?

Både FF och Torrfoder. Ger mina de svenska fodret Magnussons. Är väldigt nöjd.

Planerar du valpar i år?

Jag vet inte riktigt, jag har tik jag kan para men det har hänt mycket i livet under en period så jag får se hur jag gör.

Tack Mikaela 

#svbtk #svenskabullterrierklubben

SVENSKA BULLTERRIERKLUBBEN

SvBtk grundades 1976 och syftet är att på olika sätt främja raserna bullterrier och miniatyrbullterrier.

VI ÄR ANSLUTNA TILL

Svenska Kennelklubben
Svenska Terrierklubben