Gällande uttagning till CETS

SvBtks uttagningsregler för att bjuda in hundar till CETS har tagits fram i dialog med arrangören, belgiska Bullterrierklubben BTCB. För att kunna bli inbjuden ska hunden vara svenskägd och ägaren ska senast vid nomineringstillfället vara medlem i SvBtk.
Reglerna säger att hundar som placerat sig enligt nedan är direktkvalificerade:
-Bästa Hane/Bästa Tik 1-3 på SvBtks Open Show.
-Bästa Hane/Bästa Tik 1-2 på någon av SvBtks andra specialutställningar, tex Västbullen. -Bästa Hane/Bästa Tik på annan svensk utställning dömd av rasspecialist.
Med rasspecialist menas person som är domare och har fött upp bullterrier och/eller miniatyrbullterrier. Kvalificerande resultat är BIR/BIM för rasspecialist utomlands. Ytterligare hundar kan nomineras av medlemmar i SvBtk.

Årets uttagning för CETS 2023 har tyvärr utifrån uttagningsreglerna blivit felaktig då direktkvalificerade hundar inte har blivit inbjudna. Det inträffade är beklagligt och vi förstår att det är till stor besvikelse för er som är drabbade. Vi har tagit kontakt med BTCB för att se över möjligheterna att rätta till misstagen. Aktuell styrelse och Trophykommittén har tagit lärdom av det inträffade och kommer att vidarebefordra information och plan om hur vi jobbar vidare med detta för att minimera riskerna att det inträffar igen till kommande styrelse som väljs på årsmötet i februari. Självklart ska det komma berörda till kännedom om att felaktigheter men att använda sociala medier är fel väg att gå och det är bättre att ha en personlig kontakt. Vi är måna om att felaktigheter ska belysas och det är heller inget vi vill gömma undan men det blir lätt tokigt när allmänheten börjar tycka och tänka utan att ha hela bilden. Att kräva svar på ett inlägg på en persons privata konto inte besvaras inom en viss tid är orimligt då vi som jobbar ideellt med detta har arbeten att sköta och gör detta på vår fritid. Vi kommer inte diskutera detta vidare på sociala medier men återkommer när vi har fått kontakt med BTCB om hur vi löser det inträffade. Vi förstår att det är en klen tröst att vi ber om ursäkt och vi ska jobba med att det inte upprepas, så är det vad vi i det närmaste kan göra.

Inbjudna hundar till CETS

Svenska Bullterrierklubbens Trophykommitté bjuder härmed in följande hundar att delta på CETS (Central European Trophy Show) i Belgien

Bullterrier Hanar
Buffalo Bull’s Quiet Lover
Bull’s Of Midgård Ironman
Quest Fiable Florentin
Sangelsbull Hugo Boss

Bullterrier Tikar
Buffalo Bull’s Suzie Q
Buffalo Bull’S Rocky Road
D-City True Magic
Mad About Mother Of Angels
X-Coopers No Easy Way Out
Whispering Word’s Keep Distance

Miniatyrbullterrier Hanar
Arts Of Acnell Super Trouper
Boromir MBT Black Hussaraya
Demidreams Pennywise
Glossy Black Cordovan
Rebel Inc Alive in London
Vegalicious Cosmos

Miniatyrbullterrier Tikar
Chill Out’s Savoir Faire
Glossy Black Capri
Glossy Black Frozen Eminence
Mea Bella Lisa
Shotsybulls Alpina
Skybar Niobe
Tinybull’s Faith Hill
Vegalicious Shining Star

Stort grattis till alla ägare och uppfödare!

Regler för uttagningen hittar du HÄR och vill du läsa mer om CETS gör du det HÄR!

De fyra miniatyrbullterriers som hade missats i uttagningen är nu anmälda till BTCB och därmed med på listan.

Svenska landslaget i N.B.T.Cs Country Competition 2022!

Hanar över 2 år
Topforce Rowdy Rascal
Bulls of Midgård Ironman
Reserv – Buffalo Bull’s Quiet Lover

Tikar över 2 år
Buffalo Bull’s Suzie Q
Mad About Mother Of Angels
Reserv – Whispering Word’s Exclusive

Hanar under 2 år
Concrete Bullterrier Brick
Pixelmix All-My-Loving

Tikar under 2 år
Whispering Word’s Keep Distance
Pixelmix Abbey-Road
Reserv – Concrete Bullterrier Thelma

Mer information om eventet hittar du här www.bullterrierclub.nl och här https://www.facebook.com/NederlandseBullTerrierClub

Domarändring!

Utvalda

Vi är hemskt ledsna att behöva meddela att Sarah Foster inte kommer och dömer bullterrier på våran Open Show i helgen!
För bara några timmar sedan fick vi reda på att Sarah fastnat i enorma bilköer på väg till flygplatsen på grund av en stor olycka och har därför missat sitt flyg. Tyvärr lyckades inte vi inte boka om henne på något annat flyg då alla flighter är fullbelagda.

Istället är vi glada att Vanessa Grönborg med så kort varsel kunde ställa upp och komma hit och döma bullterrier så Open Show kan genomföras även i år.
Välkommen, i år igen, till Sverige Vanessa!

Vinnarna av Bodils minnespris!

Svenska Bullterrierklubbens aktivitetskommitté har nu utsett och meddelat vinnarna och vi säger stort grattis till:

Bullterrier: Jenny Nilsson och Sune ”Lillebror”

Miniatyrbullterrier: Jasmine Primus-Vikner och Vegalicious Milkyway ”Mini”

Båda ekipagen har nått framgångar inom hundsporten Nosework och det bevisar att bara för att näsan är krokig på våra hundar behöver inte vägen till framgång vara det. Vi hoppas att våra vinnare tävlar vidare och önskar dem stort lycka till i framtiden!

DAGS ATT NOMINERA TILL BODILS MINNESPRIS!

Sista dagen för nominering är den 10/7-22 och ska ske på mail till ellinor.97@hotmail.comUtmärkelsen instiftades på årsmötet 2015 och delades ut första gången 2016 till minne av Bodil Granberg i syfte att uppmärksamma och berömma den bullterrier samt miniatyrbullterrier med ägare som under året visat framtassarna på ett föredömligt sätt i en eller flera av sportgrenarna: lydnad, agility, freestyle, HTM, rallylydnad, spår, lydnad, bruks m fl. alternativt som terapi- eller servicehund eller på annat sätt arbetat aktivt i människans tjänst. Medlemmar välkomnas att nominera hundar lämpliga för priset genom att maila SvBtks Aktivitetskommitté på ellinor.97@hotmail.com

För att kunna bli nominerad ska:* Ägaren till den nominerade hunden vara medlem i SvBtk* Hunden vara registrerad i SKK eller annan FCI-ansluten kennelklubbNomineringen bör innehålla:* Namn på ägare* Fullständigt namn samt reg.nr på hunden* En kort bakgrund till varför just den hunden ska vinna.

Välkommen med din nominering!

Viktig information angående camping på Vilsta!

Möjligheten att ställa upp husbil/husvagn eller campingtält i anslutning till vårat utställningsområde kommer tyvärr inte finnas i år. Detta på grund av att staketet kring den stora gräsplanen är flyttat samt att det kommer vara ytterligare två utställningar samtidigt.

De som har eget boende med sig är välkomna att kontakta Vilsta Sporthotell för att boka campingplats.

+46(0)16-513 80

info@vilstasporthotell.se