Sista chansen att skicka in julannonser.

Nu är det absolut sista chansen för att skicka in era julannonser.

Vi behöver dem senast den 29e november.
Ps, det är rabatterat pris på julannonser.
Helsida – 250:-
Halvsida – 150:-

Glöm inte att skicka högupplösta bilder av bra kvalité.
Färdig annons mottages som pdf alternativt jpeg, eps eller tiff. Om du gör annonsen i Word så är det nödvändigt att du dessutom skickar in samtliga bilder separat. Kontakta redaktören om du behöver ytterligare information! Red@svbtk.com

Betala gärna med Swish
Swish-nr: 123 179 10 29 ställd till Svenska Bullterrierklubben
Märk betalningen med Julannons samt ditt namn.

Vinterspecialen har gått i graven

Hej på er,

På Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens initiativ har vi de senaste två åren kunnat genomföra en ny utställning, Vinterspecialen, under början av året. Tyvärr har SSBTK meddelat att någon sådan utställning inte kommer kunna genomföras i år då Sollentuna Rackethall, där vi tidigare varit, inte längre tar emot hundutställningar då de bytt underlag i hallen.

Trist för oss såklart men kanske att vi med gemensamma krafter kan anordna en liknande utställning längre fram.

 

Häng med till HUNDerbanan

Den 28 oktober kl 13:00 är HUNDerbanan bokad för SvBtks medlemmar.

HUNDerbanan är en hinderbana för hundar. Här finns det hela 36 stationer med olika svårighetsgrad. Alltifrån bollhav, stegar, hopphinder till studsmatta. Stationerna ligger glest så man har gott om utrymme och behöver inte trängas.

Vad sägs om en rolig och utmanande dag i härlig bullterrieranda?
Kostnaden är 100 kr/hund och vi kan ta emot ca 28 hundar. Så det är först till kvarn som gäller.

Plats: Norrtälje, Uddeboövägen 104, Norrtälje, Sverige 76173

Vill DU delta? Maila till aktiv@svbtk.com

Sista betalningsdag är den 18/10
Betalning sker via:
Postgiro: 432 47 64 -2 ställd till SvBtk
Swish-nr: 123 179 10 29 ställd till Svenska Bullterrierklubben
Märk betalningen med ditt namn och ”Hunderbanan”

Anmälan är bindande
PS Kiosken som finns på plats håller öppet.

http://hunderbanan.se/stationer

Goda Nyheter gällande Open Show

Vi i styrelsen känner oss lättade och glada att kunna meddela att Open & Trophy show kommer att genomföras trots det ekonomiska läget. Vi har först och främst lagt upp en tight budget och noga sett över om det är ekonomiskt möjligt. Vi har även utrett olika alternativ för genomförande, tittat på olika platser att vara på och haft en nära dialog med Svenska Terrierklubben.

Till sist har vi beslutat att anordna utställningen i Vadstena som planerat, men att vi kör en dag istället för två för att hålla kostnaderna nere. Det innebär att samtliga klasser kommer att gå på lördagen den 4 augusti, så även Trophy Show. Vi kommer återkomma med PM för dagen lite längre fram men kan redan nu säga att vi kommer ordna Auktion och middag på lördagkvällen.

Vi hoppas att ni alla som sett fram emot denna utställning är glada att den blir av och kan acceptera att det nu blir en endagars istället för två.

Det är många som har frågat hur man som medlem kan vara med och bidra till att klubben kommer på fötter igen. Det finns flera olika sätt:

  • Sponsra klubben med saker till auktionen, lotteri och priser (här ser vi helst att sakerna inte är öronmärkta till något specifikt ändamål för att vi enklare ska kunna fördela)
  • Baka eller köp något smarrigt som klubben kan sälja i sekretariatet (vi har fått ok på att sälja kaffe och fika, meddela gärna vad ni tänkt ta med till show@svbtk.com så vi kan planera)
  • Sponsra en klass i katalogen, ditt namn eller kennelnamn står som sponsor (kostnad 250 kr)
  • Annonsera din kennel i katalogen, kostnad 500 kr för helsida, 300 kr för halvsida
  • Ni som har kennel, anmäl många hundar, ni som är vanliga hundägare, dra med en bullekompis
  • Även andra idéer på hur du kan bidra tas tacksamt emot, kanske är du en hejare på att måla och vill donera ett verk, eller så har du någon annan idé på hur just du kan bidra, mejla då show@svbtk.com

Vi ser fram emot en härlig bulleshow tillsammans med alla er medlemmar och hoppas klubben kommer kunna anordna många fler. Tillsammans är vi starka!

Soliga hälsningar

/Styrelsen

Styrelsen informerar

Den nya styrelse har arbetet aktivt med de många arbetsområden som behövts ta tag i, det viktigaste av dem är den rådande ekonomin. Överlämningen har tagit lång tid trots påtryckningar på föregående styrelse, vi har fortfarande inte fått allt material, men vi kan redan nu konstatera att klubben befinner sig i en mycket allvarlig ekonomisk situation. Nu när vi fått tillgång till bankkontona kan vi konstatera att klubben vid årsskiftet hade ca 130 000 kr på kontot och nu i slutet av juni finns endast en liten bråkdel kvar. Det är även flera fakturor som legat hos inkasso och Kronofogden. De senaste veckorna har vi arbetat hårt tillsammans med Svenska Terrierklubben och en av våra revisorer för att klubben ska kunna leva vidare och inte läggas vilande.

Med anledning av den rådande ekonomin är vi ännu inte säkra på om vi kommer kunna genomföra Open & Trophy Show som planerat, även om vi kommer gör allt för att det ska bli av. De som redan betalat in anmälningsavgifter kommer naturligtvis få tillbaka den om utställningen inte blir av. Vi vill också meddela att vårnumret av tidningen kommer att bli digital eftersom vi inte har pengar för att täcka alla kostnader.

Vi vill igen vädja om att ge styrelsen arbetsro och vill också meddela att inga skriftliga eller verbala påhopp eller anklagelser kommer att accepteras.

Vi återkommer inom kort när vi vet om det blir möjligt att genomföra Open & Trophy Show och om hur ni som medlemmar kan stötta vår älskade rasklubb.

Vänliga hälsningar

/Styrelsen

Nu är online anmälan till Open & Trophy Show öppen

OBS Utställningen äger rum den 4/8 Lördag
Please observe, the show will be held the 4/8 Saturday

 

Välkommen till Svenska Bullterrierklubbens Open & Trophy Show
4 Augusti, Vadstena Camping, Vadstena

Online anmälan hittar ni här

Domare
Mini: Mr. Mark Philips , kennel Bullyon, UK
Bullterrier: Mrs. Jo Philips , kennel Bullyon, UK

Svenska utställare (Medlemskap i Svbtk är obligatoriskt)
Valpar 4-9 mån – 230 sek
Vuxna 9 mån – 10 år – 290 sek
10 år > Gratis

Foreign exhibitors
Puppies 4-9 months – 290 sek
Adults 9 months -10 years – 350 sek
10 years > Free

Sista anmälningsdag samt betaldatum är den 6/7
Plusgiro: 432 47 64-2
Ställd till: SvBtk
Swish: 123 179 10 29
Meddelandefält: Hundens namn eller Reg. nr
Obs, anmälan är ekonomiskt bindande

Foreign exhibitiors:
Payment can be made to the secretary on the day of the show
or to IBAN NR: SE9295000099604243247642
Bic/swift: NDEASESS
or through paypal : show@svbtk.com
Please tag the payment with your dogs name or registration number.

Vid eventuella frågor eller funderingar, vänligen kontakta show@svbtk.com

Styrelsen informerar

Styrelsen är nu konstituerad och vi ser med tillförsikt fram emot att ta tag i de många arbetsområden som vi har att arbeta med. Bland det allra viktigaste och mest akuta är att få ordning på klubbens ekonomi. Vi är glada att kunna meddela att vi har en mycket kompetent adjungerad kassör som förutom att vara utbildad ekonom även haft olika chefsbefattningar inom ekonomi och revision och har stor erfarenhet inom området.

Vi är också i full gång med att planera årets Open Show som nu bara är cirka två månader bort. Vi har också initialt fått lägga mycket tid och energi på att ta fram rutiner och riktlinjer för GDPR som tyvärr inte blivit gjort tidigare och där deadline är den 25 maj. En ytterligare mycket viktig fråga är de ofullständiga stadgar som klubben haft i några år och som inte är godkända av Svenska Terrierklubben.

Vi har förstått att det finns ryktesspridningar om styrelsens arbete och därmed även oro bland medlemmarna. Vi i styrelsen vill poängtera att vi arbetar helt enligt våra stadgar och är i full gång med många olika eftersatta projekt. Vi har god kontakt med vår specialklubb Svenska Terrierklubben som stöttar oss i vårt arbete och hjälper till i olika frågor. Vi önskar nu få arbetsro och hoppas att alla kan förstå att påhopp och osanningar endast bidrar till en splittrad rasklubb, något vi tycker alla medlemmar borde arbeta för att motverka.

Om någon har frågor eller funderingar eller rent av skulle vilja hjälpa till att bidra till en blomstrande rasklubb så går det bra att mejla till: sekr@svbtk.com

Bifogat kan ni även läsa Svenska Terrierklubbens skrivelse i ärendet: Uttalande gällande SvBtk från SvTek.

Bästa hälsningar

/Styrelsen

PM & Ringfördelning Västbullen

Västbullens arbetsgrupp kan förnöjt meddela att hela 100st bullar är anmälda till årets upplaga av Västbullen i Tånga hed den 12 maj. 55 miniatyrbullterrier och 45 bullterrier.

Bedömningen börjar 09:00 för mini och 09:30 för bull.

Varmt välkomna till årets bullefest i väst!

Ringfördelning och komplett PM hittar ni HÄR

återupptagande av årsmötet 1/5 11:00

Årsmötet för verksamhetsåret 2017 öppnades/påbörjades den 24/3-2018 på Vilsta Sporthotell, Eskilstuna men ajournerades på grund utav att revisorerna inte fått tillgång till bokföringen vilket medförde att de inte kunde göra sitt arbete och inte heller lämna något revisionsberättelse. Revisorerna är nu klara och mötet kan återupptas som beräknat.

Mötet återupptas den 1/5 kl.11:00 på Vilsta Sporthotell.

Ingång till stora konferensrummet sker via receptionen

För att vara röstberättigad på mötet måste ni ha betalat medlemsavgiften senast 24/3. Alltså innan första delen av mötet påbörjades.

Årsmötesordförande är Charlotta Mellin som även var den som öppnade mötet den 24/3.

Ingen föranmälan krävs, men kom i tid.

Väl Mött!