Kom och hjälp till i våra rasmontrar!

Visst vill du vara med och representera raserna på Stockholm Hundmässa 2019, 14-15 december eller MyDog 2020, 3-6 januari i Svenska Bullterrierklubbens monter?! Det innebär att du får stå i vår fina rasmonter några timmar och berätta för de som kommer förbi om våra underbara raser. Du behöver ha en hund som gillar andra hundar och att träffa nya människor och som väl kan representera rasen.

Som tack för hjälpen bjuder vi på lunch och du behöver inte betala inträde.

Hör av dig till amandaskalberg@hotmail.com för Sthlm Hundmässa och helen.stenvall@hotmail.com för MyDog så snart som möjligt. Berätta lite mer om dig och din hund så hör vi av oss. Hunden måste vara över nio månader.

_DSC0416

Julannons till tidningen

Ta chansen att önska alla Bullevänner en riktigt god jul via vår tidning Bullterriern!

Nu är det hög tid att skicka in årets julannonser till tidningen. Vi behöver dem senast den 29e november.

Vi har rabatterat priserna till endast
250 kr för helsida
150 kr för halvsida.

Glöm inte att skicka högupplösta bilder av bra kvalité.
Färdig annons mottages som pdf alternativt jpeg, eps eller tiff. Om du gör annonsen i Word så är det nödvändigt att du dessutom skickar in samtliga bilder separat. Kontakta redaktören om du behöver ytterligare information! red@svbtk.com

Betala gärna med Swish
Swish-nr: 123 179 10 29 ställd till Svenska Bullterrierklubben
Märk betalningen med Julannons samt ditt namn.

godjulis

Team Sweden

Stort Grattis till de inbjudna hundarna, ägare och uppfödare som representerar Sverige i landslagskampen i Leiden.
Sweden Leiden 8
 
Tack Jonny Saxholm för den fina lagbilden

Vi efterlyser bilder på hundar från Open Show

Vi efterlyser bilder på din/dina hundar från Open Show till tidningen. Skicka bilderna i hög upplösning med hundens kennel namn samt katalognummer till mix.felicia@gmail.com senast den 5 september. Om ni inte skickar in bilder så är de inte säkert att det kommer med en bild. Bilden ska vara från sidan enligt nedan:
DSC_3415websmall

Tack för en härlig Open & Trophy Show

IMG_9846webVi i styrelsen vill tacka alla för ytterligare en lyckad Open & Trophy Show. Vi hade rekord i antal anmälda miniatyrer, hela 79 stycken och antalet bullterrier ökade också från förra året till 51 stycken, totalt 130 bull- och minibullar! De välkända engelska domarparet Elaine och Dominic Clark, Grandopera dömde.

Det var en härlig stämning runt ringarna och underbart sommarväder. Tack alla som var med och tävlade, tittade och njöt av våra underbara bullar, stora som små.

Det har varit mycket att stå i men styrelsen är så glada att ett antal medlemmar utanför styrelsen också hjälpte till, er hjälp har varit ovärderlig. Ett speciellt tack vill vi rikta till Kristina Ekström utan ditt engagemang och hjälp med domarna och prisbord vet vi inte hur vi klarat oss. Du är en klippa! Ett stort tack också till Johan Pettersson och Jesper Brännström för hjälpen med att bygga upp och ner ringar, tält och rådda i största allmänhet. Tack också till Mimmi Elgh, Mia Anderson och Malin Molin för hjälp med kritiklappar, sekretariat och annat. Vi arbetar alla ideellt och vi får inte glömma att det är vi medlemmar som gör vår älskade rasklubb till vad det är. Så tack alla för att ni gjorde det här till en härlig utställning.

Stort tack till er alla som bidragit med priser! I nästa nummer av tidningen Bullterriern kommer alla stå med namn då vi inte hunnit sammanställa dessa ännu.

Stort grattis till alla vinnare (och förlorare) för man tar ju ändå med sig den bästa bullen hem, oavsett resultat.

På den här länken kan ni se alla bilder från Bulleringen, dessa foton är tagna av Åsa Brandt. Man får använda bilderna men vänligen redigera dem i så fall inte. Minibull hittar ni här.

 

Gemensam middag på OS

Kostnad 270/person, betalning sker på plats, föranmälan krävs.
Anmälan är bindande och skall mailas till annsofieramstad@gmail.com
Vänligen skriv för-och efternamn samt för hur många ni vill boka åt.
Middagen börjar kl: 19:30

Anmälan måste ske före kl 12:00 den 29/7, Måndag


Grillbuffé

Grillad fläskfilé
Grillade grönsaker
Kycklingklubba
Grillad Lax
Potatissallad
Klyftpotatis
BBQ sås
Bearnaisesås
Legymsallad
Smör, bröd och ost

 

Förtydligande om Trophy Show

Med anledning av de inlägg samt personliga påhopp som finns på sociala medier angående uttagningen av hundar till årets Trophy Show så vill vi klargöra några saker.

Varje år väljer Trophy kommittén ut ett antal hundar till den av klubben anordnade specialutställningen. Endast svenskfödda hundar där ägarna är medlemmar i SvBtk blir inbjudna. Deltagandet är gratis och utställningen hålls efter Open Show.

Alla är alltid välkomna att nominera sina favoriter till Trophy showen och den informationen har precis som tidigare funnits på hemsidan, samt också vilken dag som var den sista nomineringsdagen.

Fram till det datumet hade det endast kommit in en (1) nominering på Miniatyrbullterrier och ett fåtal nomineringar på Bullterrier.

De som sitter i Trophy Kommittén nu och som tagit ut hundar till 2019 års Trophy show är:

Bullterrier
Mimmi Elgh
Minna Vaattovaara
Leila Saukko
Ann-Sofie Ramstad

Miniatyrbullterrier
Anna Wretström
Margaretha Häll
Kristine Balcere

Vi ber om ursäkt för att vi hade missat att uppdatera Trophy Kommitténs medlemmar på hemsidan men det fråntar inte faktum att vi ser allvarligt på alla typer av påhopp mot förtroendevalda inom kommittéer och styrelsen. Detta leder inte på något sätt till en öppen och positiv anda inom bullevärlden och är självklart väldigt tråkigt för de personer som blir utsatta för dessa felaktiga påhopp.

Ha en trevlig sommar

Janne Pagén, Ordförande i SvBtk

Inbjudna hundar till årets Trophy Show

Här kommer listan på årets uttagna hundar till Trophy Show.
Vi kan även meddela att inbjudningarna är skickade, men inte verkar ha kommit fram riktigt än, de borde komma vilken dag som helst.

Bullterrier:
Hanar:
Buffalo Bull’s Orvar O’Brian
Topforce Rowdy Rascal,
Buffalo Bulls Ozzy Osbourne
Tikar:
Björkfallets Carola i Berga
Buffalo Bull’s Precious Panda
Buffalo Bull’s Suzie Q
Sagacious Love Me Tender

Miniatyrbullterrier:
Hanar:
Tinybull’s Electric Banana Band
Tinybull’s Evert Taube
Tikar:
Whisperings word’s Play Chillout
Tinybull’s Emmylou Harris
Swedstaff MBT Jeenie for Cozco
Isabull’s Lola Hermanson

Stort grattis till ägare och uppfödare, vi hoppas att vi ses på platsDSC_0876

Sponsring till OS

Bulle-folket! Nu är det dags att hjälpas åt. Har du något du vill sponsra med till årets lotteri eller auktion? Då tar SvBtk hjärtligt emot de. Öronmärk det mer än gärna om ni vill att det skall gå till auktionen eller lotteri.

Vi ses på årets stora bullefest!_DSC0416