En eldsjäl har gått ur tiden.

Vi har nåtts av det sorgliga beskedet att Ruth Hägglund gått ur tiden den 16/1 2021. Ruth var (om än något motvilligt) – tillsammans med Jörgen Lundquist och Gunnar Strömbert – en av de eldsjälar som startade Svenska Bullterrierklubben år 1976 och hon var även klubbens allra första ordförande.

Ruth och hennes man Olle köpte sin första bullterrier 1959 och födde därefter upp bullterrier under kennelprefixet Panzarkraft i fyrtio års tid. Ruth och Olle Hägglund förärades 1972 med SKKs Hamiltonplakett för sitt framgångsrika avelsarbete.

Få personer kan sägas ha sån betydelse för rasens utveckling i Sverige och Skandinavien som Ruth. Våra djupaste kondoleanser till Olle och familjen.

Har du en härlig historia eller minnesvärd anekdot om Ruth du vill dela med dig utav? Maila till red@svbtk.com så fyller vi vårnumret med fina hyllningar!

Nu är det dags för Tikspecial

Passa på att visa upp era vackra tikar. Alla är självklart välkomna! 


Både annonsmaterial och betalning behöver vara SvBtk tillhanda senast den 15 februari. 

Pris för halvsida i färg är 200: –
som inbetalas till PG 1805986-5 eller Swishas till nr 123 179 10 29. Glöm inte att noggrant märka betalningen med hundens namn 
För att underlätta vid sammansättning av tidningen så ber vi er att använda våran mall för annonstexten

 
Skicka sedan  ifylld mall och foto (gärna högupplöst uppställningsbild från sidan) till red@svbtk.com 

Mallen finner ni här

Nu är det dags att betala in medlemsavgiften för 2021

Hej kära medlemmar, vi vill tacka er för 2020 och påminna om att betala in era medlemsavgifter för 2021. Vi har ett nytt Plusgiro och IBAN nr sedan några månader tillbaka, men Swish numret är detsamma.
Ni finner uppgifterna nedan:

Inbetalningsuppgifter för svenska medlemmar 2021:
OBS nytt Plusgiro

Kostnad medlemskap: 300 kr/år
Kostnad familjemedlem: 60 kr/år
Plusgiro: 1805986-5ställd till SvBtk
Swish-nr: 123 179 10 29 ställd till Svenska Bullterrierklubben
Glöm inte att ange ditt namn och ”medlemsavgift” i meddelanderutan.

Maila sedan nedanstående uppgifter till ansvarig för medlemsmatrikeln: medlem@svbtk.com
namn, adress, telefonnummer, ev hunds stamtavlenamn, ev uppfödarnamn, emailadress och ev meddelande.

Som ny medlem ska du få en bekräftelse på ditt medlemsskap. Om du inte får det, kolla din skräppost då bekräftelsen lätt kan fastna där.

Inbetalningsuppgifter utländska medlemmar:
Kostnad: 350 SEK, eller motsvarande i Euro
IBAN NR: SE03 9500 0099 6034 1805 9865
Bic/Swift: NDEASESS

SVBTK Plusgiro
Sandarnavägen 60
861 92 Bergeforsen
Sverige

OBS! Det är mycket viktigt att du vid betalning uppger: ditt namn och ev. familjemedlems namn, adress och telefonnummer.

Vid adressändring, vänligen kontakta ansvarig för medlemsmatrikeln:
Ursula Rohrmüller  medlem@svbtk.com

Bullterriern

Årets julnummer av tidningen Bullterriern kommer tyvärr att utgå. Som ni kunnat läsa om tidigare har en av våra redaktörer för tidningen frånsagt sig uppdraget och vi söker med ljus och lykta efter en ersättare. Vi söker först och främst efter någon som har kunskap i programmet Indesign som kan vara behjälplig i en redaktörsgrupp och assistera med att sätta ihop kommande nummer. Kan du bistå? Maila till red@svbtk.com

Maila gärna oavsett om du kan hjälpa till långsiktigt eller kortsiktigt, all hjälp tas tacksamt emot. Vi i styrelsen beklagar verkligen detta men hoppas på er förståelse, och ser hoppfullt fram emot ett oskrivet 2021 som vi önskar få summera om ett år på annat sätt än vad vi nu gör med 2020.

Hälsointyg

Den 11 augusti 2020 beslutade styrelsen att intyg som skickas in från och med den 15 augusti 2020 numera ska vara utfärdat på Svenska, alternativt Engelska. Detta då det uppstår en viss problematik när man inte kan styrka vad som står på intygen.

Mvh Styrelsen

Sommarnumret av Bullterriern är på väg

Nummer 164 av Bullterriern, tillika sommarnumret för 2020, är äntligen på väg ut till er medlemmar & bör landa i brevlådan under v28. Vi förlängde inlämningstiden för att kunna få med protokollet från årsmötet. Hoppas att ni får en fin sommar och härlig läsning!

Ni hittar bland annat en tävling om ett exemplar av Bullterriern i våra hjärtan!

Ha en fin sommar och vara rädda om er och era fyrbenta!
Hälsningar
Sigrid, redaktör Bullterriern

OBS OBS OBS

Klubbens Plusgiro och Swish går inte att nå för tillfället.


Svbtks’ plusgiro kommer bytas ut (Swish kommer vara detsamma!) i processen så har man inte lyckats knyta de gamla Swish-numret till det nya kontot än, vilket gör att de inte går att genomföra några inbetalningar för tillfället. Då Bankens hjälpcenter har stängt under helgerna hoppas vi att få igång allt i början av veckan igen.

Vid inbetalningar av ex medlemskap ber vi er därför att avvakta tills problemet är löst.

Vi uppdaterar så snart vi vet mer.

Mvh Styrelsen